Leltár, android, erp, készletkezelés

Megosztás

Bizonylatok – Leltár

Bizonylatok - Leltár Az új leltár elindítása előtt célszerű a készlet újraszámolását lefuttatni. Ezt az Adminisztráció - Készlet újraszámolása menüpontnál érhetjük el. Ezután a Bizonylatok - Leltár menüpont alatt az Új gomb megnyomásával nyithatunk egy új leltár bizonylatot.

Az új leltár elindítása előtt célszerű a készlet újraszámolását lefuttatni. Ezt az Adminisztráció -> Készlet újraszámolása menüpontnál érhetjük el.

Ezután a Bizonylatok -> Leltár menüpont alatt az Új gomb megnyomásával nyithatunk egy új leltár bizonylatot.

Leltár előkészítése

Leltár előkészítése Az új bizonylaton adhatunk a leltárbizonylatnak egy nevet, amely alapból a leltár kezdetének a dátuma, illetve egy megjegyzést fűzhetünk a leltárhoz. A Leltár előkészítése gomb megnyomásával indíthatjuk a leltárt. Az ebben az időpontban aktuális készlethez fogja hasonlítani az eltérérst.

Az új bizonylaton adhatunk a leltárbizonylatnak egy nevet, amely alapból a leltár kezdetének a dátuma, illetve egy megjegyzést fűzhetünk a leltárhoz.

A „Leltár előkészítése” gomb megnyomásával indíthatjuk a leltárt. Az ebben az időpontban aktuális készlethez fogja hasonlítani az eltérérst.

 Egy felugró ablakban kell megerősíteni a leltár előkészítésének  kezdetét.  Figyelem! A folyamat hosszabb ideig is eltarthat a cikkek számossága és a kiszolgáló szerver teljesítményének függvényében.

Egy felugró ablakban kell megerősíteni a leltár előkészítésének  kezdetét.

Figyelem! A folyamat hosszabb ideig is eltarthat a cikkek számossága és a kiszolgáló szerver teljesítményének függvényében.

Adatrögzítés

Adatrögzítés A már meglévő leltár bizonylatba több gépről akár több user is bejelentkezhet módosítással. Ha már a megnyitottuk a leltár bizonylatot a Gyors rögzítés fülön tudunk új leltári tételeket felvinni a bizonylatra. 

A már meglévő leltár bizonylatba több gépről akár több user is bejelentkezhet módosítással.

Ha már a megnyitottuk a leltár bizonylatot a Gyors rögzítés fülön tudunk új leltári tételeket felvinni a bizonylatra.

Adatrögzítés adatai

Adatrögzítés adatai A leltári mennyiség felviteléhez először egy raktárat kell kiválasztanunk, ha több raktárral is rendelkezik a cég, alapértelmezettként az első raktárat kínálja fel, a Raktár mezőben választhatunk másikat. A Terméknév mezőbe a cikk nevét vagy vonalkódját írhatjuk be. A Mennyiség mezőbe pedig a leltározott mennyiséget, majd az ENTER billentyű megnyomásával, vagy a Rögzít gombra történő kattintással vihetjük fel a leltár bizonylatra. A leltár összeadó, azaz a több helyen talált azonos cikkek mennyiségeit összeadja.

A leltári mennyiség felviteléhez először egy raktárat kell kiválasztanunk, ha több raktárral is rendelkezik a cég, alapértelmezettként az első raktárat kínálja fel, a Raktár mezőben választhatunk másikat.

A Terméknév mezőbe a cikk nevét vagy vonalkódját írhatjuk be.

A Mennyiség mezőbe pedig a leltározott mennyiséget, majd az ENTER billentyű megnyomásával, vagy a Rögzít gombra történő kattintással vihetjük fel a leltár bizonylatra.

A leltár összeadó, azaz a több helyen talált azonos cikkek mennyiségeit összeadja.

Név szerinti keresée

Név szerinti keresée Ha a Terméknév mezőbe cikk nevet, vagy annak töredékét írjuk, akkor a program szótöredékes kereséssel található cikkek listáját mutatja.

Ha a Terméknév mezőbe cikk nevet, vagy annak töredékét írjuk, akkor a program szótöredékes kereséssel található cikkek listáját mutatja.

Vonalkódos keresés

Vonalkódos keresés Ha a Terméknév mezőbe egy vonalkódot olvasunk be, akkor a termékek vonalkódjában keres a program. Az sem jelent problémát, ha esetleg rosszul felprogramozott, vagy magyar billentyűzetet nem ismerő vonalkód olvasóval dolgozunk, ugyanis ebben az esetben a 0 (nulla) helyett küldött Ö betűket a program automatikusan lecseréli 0 (nulla)-ra.

Ha a Terméknév mezőbe egy vonalkódot olvasunk be, akkor a termékek vonalkódjában keres a program. Az sem jelent problémát, ha esetleg rosszul felprogramozott, vagy magyar billentyűzetet nem ismerő vonalkód olvasóval dolgozunk, ugyanis ebben az esetben a 0 (nulla) helyett küldött Ö betűket a program automatikusan lecseréli 0 (nulla)-ra.

Leltár vége

Leltár vége  A leltár bizonylaton található egy Leltár vége gomb, ezt megnyomva a program bejegyzi a leltár vége idejét és ehhez hasonlítja az Eltérő és volt értékesítés listában az eltéréseket. Ezt a gombot többször megnyomhatjuk, de mindig az utolsó Leltár vége időponthoz hasonlítja az eltérést.

 A leltár bizonylaton található egy Leltár vége gomb, ezt megnyomva a program bejegyzi a leltár vége idejét és ehhez hasonlítja az „Eltérő és volt értékesítés” listában az eltéréseket. Ezt a gombot többször megnyomhatjuk, de mindig az utolsó Leltár vége időponthoz hasonlítja az eltérést.

Lerltár lezárása

Lerltár lezárása A leltár bizonylaton található egy Lerltár lezárása gomb. Ennek megnyomása után már nem lehet módosítani, rögzíteni a leltár bizonylaton.

A leltár bizonylaton található egy Lerltár lezárása gomb. Ennek megnyomása után már nem lehet módosítani, rögzíteni a leltár bizonylaton.

Listák:

– Nem volt leltározva ez azokat listázza amihez nem rögzítettek semmit

– Eltérő és volt értékesítés: Azokat listázza melyeknél a raktári mennyiség és leltározott mennyiség nem egyezik meg és a leltár kezdete – vége időpont között volt értékesítés [számla, szállító]

– Leltári készletérték

– Leltári készletérték részletes

– Leltár kiértékelés

További bejegyzések megtekintése

Lisec adatkapcsolat
News

Lisec adatkapcsolat

Programunk ezentúl a Lisec síküveg feldolgozó gépsora által átadott adatokból Online Számla kompatibilis számlát állít ki egy gombnyomásra. A Lisec Order programmal kialakított adatkapcsolat révén

Készletkezelés, ügyviteli program, bizományos készletkezelés, több raktár kezleése
Leírás

Készletkezelés

A készletkezelő program funkciói, jellemzői Vonalkód kezelése Egy cikkhez több vonalkód kezelése Gyűjtő kód kezelése: Több darabot azonosító kód kezelése, pl. karton kód A tévesen 

Kérdése van a program funkcióival kapcsolatban?

Keressen bennünket a megadott elérhetőségeketn